Franse levenslust en vitaliteit

Wie beter dan opticiens kan een brillenmerk creëeren? Dat hebben Anne en Valentin tegen elkaar gezegd toen ze hun merk uit de grond stampten. Hun twee voornamen staan symbool voor een collectie die al het goede van de Franse levenslust en creativiteit uitstraalt. Het zijn brillen met genereuze vormen en volumes en pittige kleuren. Designstukken ontworpen voor wie zijn of haar goed humeur wil laten zien en geen angst heeft om gewoon zichzelf te zijn. Anne et Valentin verkiezen kwaliteit boven kwantiteit en hebben een doelpubliek van onvoorwaardelijke aficionado’s opgebouwd.

Ongekend design

Garret Leight California Optical, kortweg GLCO, bereikt ons recht uit het hippe Venice Beach, Californië. De oprichter Garret Leight, vormde rond zich een groep jonge, gepassioneerde designers, die met hem een unieke beleving uit de grond willen stampen. Voor hun onderdelen gingen ze op zoek naar de meest gespecialiseerde toeleveranciers. GLCO staat voor passie, tijdloos design, teamwork, tevreden klanten en respect voor de technologische evoluties. Zo bevatten de scharnierpunten van elke Garret Leight een flinterdun laagje goud en zilver om ze een ongekende duurzaamheid mee te geven.

Geen kinderspel

De eerste uitvalsbasis van Mykita was een oude kinderopvang in hartje Berlijn. In het Duits wordt dat ook wel Kita genoemd. Meteen wordt duidelijk waar de inspiratie voor de merknaam vandaan komt. Het merk is die hippe Berlijnse roots altijd trouw gebleven en vervaardigt er nog al zijn brillen met de hand. Mykita is synoniem met intelligente technische oplossingen, zoals de schroefloze frames, en het creatief gebruik van moderne materialen. Geen wonder dat Mykita zijn naam verbindt aan talloze projecten, zoals een keten van designhotels, een samenwerking met modemerk Moncler of een collectie getekend door ontwerper Damir Doma. 

Italiaanse schoonheid

Het verhaal van L.G.R. start in Eritrea, Afrika. Lucca Gnecchi Ruscone wandelt er door de oude opslagruimtes waar zijn grootvader als importeur van Italiaanse zonnebrillen actief was. Hij stoot er op een oude bril, een model waarvan het design hem meteen meevoert naar herinneringen aan glorieuze, lang vervlogen tijden. Bij zijn terugkeer in Italië valt het model zo in de smaak, dat L.G.R. boven de doopvont wordt gehouden. Het merk staat voor kwalitatieve, met de hand vervaardigde monturen die de tijdloze Italiaanse elegantie perfect weten te vatten.

Handmade, produced and designed in Austria

Andy Wolf staat voor unieke stukken, handgemaak in Hartberg, Oostenrijk. Ontstaan door drie vrienden Andreas (Andy), Wolfgang (Wolf) en Katharina. In 2006 zitten ze samen en een goeie fles wijn helpt ter inspiratie. Zoveel jaar later werken er ondertussen 50 mensen voor de collectie. Alles gebeurd bij hun in het bedrijf. Enkel het acetaat halen ze uit Italië. Op die manier zijn de modellen niet alleen uniek en prachtig, maar ook van een perfecte kwaliteit. 

Between tradition and vision

Het is sinds 1996 dat de ontwerpers van REIZ constant nieuwe ideeën ontwikkelen voor het design van hun brillen. Elk ontwerp bewijst de passie voor perfectie. De stijl van het merk is uniek, net als de persoon die het draagt. Een bril van REIZ maakt je tijdloos stijlvol. Je staat los van mode en trends. Je creëert je eigen waarden, en verlangens. Genieten van niewe ervaringen. Stijlvol en begeerd, Reiz brillen zijn objecten ontstaan uit passie. 

Unieke natuurproducten

Een Hoffman bezitten, betekent een uniek stuk dragen. Een hoogwaardig natuurlijk product, handgemaakt met enkel perfecte stukken waterbuffalohoorn. De waterbuffel wordt in Azië gehouden voor de melk, net zoals een koe bij ons. Na zijn dood worden de huid en de horens gebruikt om er exclusieve natuurproducten mee te vervaardigen. Hoffmann bewerkt deze horens met Duitse precisie en intensief handwerk tot een schitterend uniek stuk. Elk model is zo individueel dat het aangepast kan worden aan speciale noden van de klant. En door de bijzondere textuur en structuur van de materialen, voelen de eigenaars van een Hoffman heel duidelijk dat ze iets unieks dragen. 

Innovatieve Luxe

Linda Farrow is een welbekende designer die bekent staat om haar innovatieve, luxueuze en stijlvolle brillen. Tijdloos in design, ongeevenaarde kwaliteit met een lange traditie van innovatie in de hoogste zin van het woord. Vandaag wordt er gewerkt met 's werelds meest bekende, gevierde designers; Dries Van Noten, Oscar de la Renta, The Row ...  etc. Linda Farrow is vandaag één van de meest 'fashion forward' merken dat zowel bij fashionista's als de internationel jetset in de smaak valt.

Japans vakmanschap

Masunaga is een Japans merk uit de regio van Fukui. 97% van alle Japans gemaakte monturen komen uit Fukiu. Masunaga Optical was de eerste die daar monturen begonnen te fabriceren in 1905. De oprichter, Gozaemon Masunaga, bracht de meest  bekwame vakmannen uit Osaka en Tokyo naar zijn frabriek met de ambitie om  zowel zijn merk als Fukiu op de optische kaart te zetten.  Ze distancieren zich niet alleen door hun techniek en vakmanschap, ook in hun sublieme stijl in monturen.

Opvallend onopvallend

Het Deense Lindberg staat voor uiterst comfortabele ontwerpen met een heel hoog afwerkingsniveau. Het merk gebruikt alleen de edelste materialen zoals titanium, hoorn, 18 karaats goud en zelfs platinum om monturen te ontwerpen die even praktisch als stijlvol zijn. Hun lichtste monturen, vervaardigd uit een eigen ontwikkeld materiaal, zijn amper 2,3 gram zwaar. Lindberg zocht en vond dat perfecte evenwicht tussen vorm en functie. Een bril van Lindberg is zo discreet dat hij opvalt. Pure luxe op uw neus.

Opposites attract

Een unie tussen de Noorse techniek en mediterrane expressiviteit; tussen het essentiële, structurele concept van een product en ambachtelijke know-how en flair.Tijdens een wandeling in de Italiaanse bergen, vonden 2 vrienden een lang verloren artefact. Een sneeuwgoggle uit de Eerste Wereldoorlog. Deze goggle, gemaakt uit textiel, inspireerde de twee vrienden wiens passie brillen en design zijn. Hun droom was om een zeer minimalistische, discrete reeks te maken, waar toch veel emotie en technologie in zat. 

Verliefd op low-tech

Götti vormt ruwe basismaterialen om tot monturen van de hoogst denkbare kwaliteit. Elk van hun designs is ontworpen met een bepaalde pasvorm en brildrager voor ogen. Ze doen dat met veel respect voor de ambacht die brillen bouwen is. Voor Götti vormt niet de technologie de ziel van het product, maar wel het vakmanschap dat nodig is om elke bewerking precies juist uit te voeren. Die combinatie van high-tech en low-tech haalt het beste uit de werelden van technologie en vakmanschap. Dat is wat Götti zo uniek maakt.