Franse levenslust en vitaliteit

Wie beter dan opticiens kan een brillenmerk creëeren? Dat hebben Anne en Valentin tegen elkaar gezegd toen ze hun merk uit de grond stampten. Hun twee voornamen staan symbool voor een collectie die al het goede van de Franse levenslust en creativiteit uitstraalt. Het zijn brillen met genereuze vormen en volumes en pittige kleuren. Designstukken ontworpen voor wie zijn of haar goed humeur wil laten zien en geen angst heeft om gewoon zichzelf te zijn. Anne et Valentin verkiezen kwaliteit boven kwantiteit en hebben een doelpubliek van onvoorwaardelijke aficionado’s opgebouwd.

Ongekend design

Garret Leight California Optical, kortweg GLCO, bereikt ons recht uit het hippe Venice Beach, Californië. De oprichter Garret Leight, vormde rond zich een groep jonge, gepassioneerde designers, die met hem een unieke beleving uit de grond willen stampen. Voor hun onderdelen gingen ze op zoek naar de meest gespecialiseerde toeleveranciers. GLCO staat voor passie, tijdloos design, teamwork, tevreden klanten en respect voor de technologische evoluties. Zo bevatten de scharnierpunten van elke Garret Leight een flinterdun laagje goud en zilver om ze een ongekende duurzaamheid mee te geven.

Designed in California, with love.

Een samenwerking tussen vader en zoon Larry en Garrett Leight, Mr Leight, slaat een brug tussen meerdere generaties van design en vakmanschap om superieure hedendaagse brillen te leveren. Samen zijn ze toegewijd aan het creëren van ongewoon doordachte, mooie en originele ontwerpen die het klassieke en het nieuwe combineren en het spectrum van hun immense brillenkennis en expertise weerspiegelen.

Geen kinderspel

De eerste uitvalsbasis van Mykita was een oude kinderopvang in hartje Berlijn. In het Duits wordt dat ook wel Kita genoemd. Meteen wordt duidelijk waar de inspiratie voor de merknaam vandaan komt. Het merk is die hippe Berlijnse roots altijd trouw gebleven en vervaardigt er nog al zijn brillen met de hand. Mykita is synoniem met intelligente technische oplossingen, zoals de schroefloze frames, en het creatief gebruik van moderne materialen. Geen wonder dat Mykita zijn naam verbindt aan talloze projecten, zoals een keten van designhotels, een samenwerking met modemerk Moncler of een collectie getekend door ontwerper Damir Doma. 

Italiaanse schoonheid

Het verhaal van L.G.R. start in Eritrea, Afrika. Lucca Gnecchi Ruscone wandelt er door de oude opslagruimtes waar zijn grootvader als importeur van Italiaanse zonnebrillen actief was. Hij stoot er op een oude bril, een model waarvan het design hem meteen meevoert naar herinneringen aan glorieuze, lang vervlogen tijden. Bij zijn terugkeer in Italië valt het model zo in de smaak, dat L.G.R. boven de doopvont wordt gehouden. Het merk staat voor kwalitatieve, met de hand vervaardigde monturen die de tijdloze Italiaanse elegantie perfect weten te vatten.

Unieke natuurproducten

Een Hoffman bezitten, betekent een uniek stuk dragen. Een hoogwaardig natuurlijk product, handgemaakt met enkel perfecte stukken waterbuffalohoorn. De waterbuffel wordt in Azië gehouden voor de melk, net zoals een koe bij ons. Na zijn dood worden de huid en de horens gebruikt om er exclusieve natuurproducten mee te vervaardigen. Hoffmann bewerkt deze horens met Duitse precisie en intensief handwerk tot een schitterend uniek stuk. Elk model is zo individueel dat het aangepast kan worden aan speciale noden van de klant. En door de bijzondere textuur en structuur van de materialen, voelen de eigenaars van een Hoffman heel duidelijk dat ze iets unieks dragen. 

Innovatieve Luxe

Linda Farrow is een welbekende designer die bekent staat om haar innovatieve, luxueuze en stijlvolle brillen. Tijdloos in design, ongeevenaarde kwaliteit met een lange traditie van innovatie in de hoogste zin van het woord. Vandaag wordt er gewerkt met 's werelds meest bekende, gevierde designers; Dries Van Noten, Oscar de la Renta, The Row ...  etc. Linda Farrow is vandaag één van de meest 'fashion forward' merken dat zowel bij fashionista's als de internationel jetset in de smaak valt.

Japans vakmanschap

Masunaga, een van de oudste brillenmerken ter wereld, produceert sinds 1905 haar monturen in Japan. Een Masunaga montuur bestaat uit ruim 200 handmatige handelingen met absolute garantie voor kwaliteit. De optische brillen van Masunaga zijn een goed voorbeeld van Japanse expertise. Masunaga heeft als enige bedrijf in Japan de volledige vervaardiging in eigen beheer: van grondstoffen tot productie en afwerking van de monturen. Hiermee wordt de kwaliteit tot in de kleinste details gewaarborgd. Vakmanschap, passie en kwaliteit staan bovenaan bij dit merk.

Gedurfd en onverschrokkenheid

Een van de meest invloedrijke ontwerpers ter wereld, die ook oprichter is van Frency & Mercury,
heeft een nieuwe collectie gelanceerd onder een nieuw merk onder de eigen naam Eque.M. Frency & Mercury begint met meer dan een naam voor brillen. Het is een beweging die in 2005 is begonnen met het onveranderlijke motto: Laat je net zo sierlijk zijn als jezelf.
"Gedurfd en onverschrokkenheid" is de kern van de onveranderlijke ethiek van het merk. De ontwerper, Eque. M, combineert deze overtuiging en superieure functionaliteit, om elke drager de brillenervaring van zijn leven te geven. In een tijdperk van gevarieerde identiteiten en een overvloed aan informatie, is het merk een een eenmalig bestaan dat een unieke kijk op stijl en luxe biedt
 

Wearing art

Oscar Magnuson is een high-end, onafhankelijke
 brillen producent, opgericht in 2006. Het Zweedse merk valt op door zijn transparant kleurgebruik en de industriële ontwerpen met sierlijke en vloeiende lijnen. De eigenaar, Oscar Magnuson, is van opleiding een industrieel ontwerper met een nauwe verbondenheid met de kunstwereld. Door te werken met afwijkende maten en als een van de eersten te werken met dun acetaat (wat pas later massaal werd opgepikt door andere merken), is Oscar Magnuson een trendsetter in de brilmode.

Chic-Trendy

De passie van de maker voor brillen is geboren in zijn jeugd, hij is gefascineerd door zijn grootvader, Robert Bollé, die een van de grootste successen in de Franse brillenindustrie behaalde. Hij erft dit diepe respect voor de waarden van vakmanschap en kunst.Edwardson eyewear wordt in Italië volledig met de hand gemaakt van de beste Mazzucchelli acetaatplaten, in deze collectie is het handgemaakte kwaliteitslabel essentieel. De "Chic - Trendy" stijl combineert vintage spirit met een passie voor modern design.Slanke vormgeving, hoogwaardige materialen en een unieke afwerking: dit is het DNA van Edwardson.
 

Zen-design

Bij YUICHI TOYAMA komen precies vakmanschap en ultramoderne materiaalinnovaties samen. Maar wat de collectie onderscheidt is een stijl die Yuichi Toyama "Zen-design" noemt: "Mijn ontwerpfilosofie is erop gericht om de schoonheid van een gezicht en de schoonheid van een frame samen te brengen. Mijn ideaal is harmonie". Maar YUICHI TOYAMA is ook een virtuoze omgang met citaten uit het verleden - Retro deluxe in de beste zin van het woord. Een herinnering aan bekende vormen, absoluut modern.