top of page
About

911 Optiek Nathalie Bladt is born

 

Een winkelwandelstraat in het centrum van Leuven met gezellige kleinhandelszaken, elk met hun eigen specialiteit. Kortom, de ideale locatie voor optiek Nathalie Bladt. Een optiekzaak met waarden als stijlvolle eenvoud en kwaliteit voorop. Onze optiek onderscheidt zich van de grote ketens door haar persoonlijke aanpak en sterk aanbod. Bovendien straalt onze autovrije straat een gezellige sfeer uit, ideaal voor een leuke shopping of een lekkere brunch.

 

Nathalie Bladt focust zich op mooie en modieuze brillenmerken, niet opzichtig maar mooi door hun eenvoud en goede pasvorm. Door de jaren heen hebben we keuzes gemaakt binnen het assortiment van merken en zijn we verder gegaan met enkel de betere kwaliteit en duurzaamheid van zowel het materiaal van de bril als van de glazen. Een persoonlijk en deskundig advies van de optische glazen ligt uiteraard aan de basis voor een optimaal kijkcomfort. Refracties worden nauwkeurig uitgevoerd met moderne apparatuur.

 

Om op de golven van de wisselende mode te blijven ga ik een paar keer per jaar naar de optiek beurzen in Parijs, Milan en München. Daar heb ik goede, aangename en duurzame relaties kunnen ontwikkelen met partners leveranciers en vertegenwoordigers.

Met de steun van de vertegenwoordigers die samen met mij geloofden in de uitdaging om hun merk mee te laten groeien in een bruisend Vlaams Centrumstad.

 

Verhuis naar de overkant

Ondanks de drukke combinatie van privé en werk, kreeg ik toch een boost om verder door te zetten en kreeg ik de opportuniteit om uit te breiden. Ik kon niet vergroten naast of boven de winkel maar wel verhuizen naar de overkant naar Nr 29.

 

De uitbreiding van de nieuwe zaak, 2011, legde ons geen windeieren. We werkten met 6 professionele opticiens- optometristen. De zaak kreeg nood aan een nieuwe structuur en een andere aanpak. Onder leiding van een coach werden ieders talenten onderzocht en kreeg iedere werknemer zijn verantwoordelijkheden. In functie van de zaak en de klanten kwam er samen met toegenomen drukte in de winkel toch rust in het volbrengen van elk zijn eigen taken.

 

 

TOOP mijn 4e kind

De focus op kinderbrillen was zeer sterk geworden, de vraag werd groot en inspireerde mijn groot moederhart. Ik kon me geen mooier project voorstellen dan kinderen speciaal te dienen en gelukkig te maken op het vlak van oogzorg. Het was dan ook een unieke kans om TOOP te lanceren toen het mooiste pand van de straat vrijkwam.  

 

We werkten een concept uit op de terugrit van een shortskivakantie. Het klopte gewoon. Kidseyewear by Nathalie Bladt: TOOP (nederfrans voor mol) was geboren alsof het mijn vierde kind was.

 

Kinderen verdienen een aparte aanpak en service. Een kind dat zijn eerste bril moet dragen moet op een andere manier behandeld worden dan een volwassen.We voelden dat we een juiste richting waren ingeslagen. Een sterke samenwerking op professioneel vlak maakte van Toop een goede support voor zovele kinderogen!

Kansen voor ouders én kinderen (baby’s-tieners) om een eerlijk advies te krijgen. Empathie speelt een belangrijke rol. Dit is een eigenschap die me niet loslaat, hoe dan ook.

Ook al staat TOOP los van Nathalie Bladt, toch merk ik een geweldige kruisbestuiving tussen de twee winkels die op nog geen 100m van elkaar verwijderd zijn. 

Ondertussen blijven we sterk in onze aanbieding voor volwassenen met hoogstaande oogzorg en eigenzinnige collecties. De zaak is uitgegroeid tot een sterk merk in Leuven en stelt 5 vaste medewerkers in dienst. Dat het mijn eigen naam draagt is voor mij nog steeds wennen want Nathalie Bladt is niet Nathalie Bladt hoewel ik er zelf helemaal in en achter sta. Ik voel me gesterkt door een team om u tegen te zeggen. Een team waarin kennis en ervaringen graag worden gedeeld. Waar het team zoveel meer is dan de som van de individuen. Waar samenwerken vaak niet voelt als werken.

De tijd staat niet stil. Er is zoveel veranderd. Dankbaar kan ik rekenen op jonge enthousiaste medewerkers die (gemakkelijker) bijblijven met updates van software van meetapparatuur, modetrends, ...

Stilstaan is achteruitgaan. Dat mogen we onze klanten niet aandoen. De klant is overal en steeds veeleisender. Sociale media houdt ons permanent bezig en laat ons toe het dialoog met de klant verder te zetten na sluitingsuur.

 

Ondertussen zijn we na bijna 19jaar verder en telt de Mechelsestraat niet minder dan 4 (!) optiekzaken op een strookje van nog geen 200m. Waaronder 2 zaken die ik zelf heb opgericht en waarvoor ik nog steeds zaakvoerder van ben. We kunnen stellen dat de concurrentie in dat klein straatje extreem is toegenomen. 

Ik zal niet flauw doen en beweren dat ik dit niet als een bedreiging zie. Maar ergens ben ik fier dat ik de pionier ben geweest en dat mijn idee of initiatief navolging heeft gekregen. Het streelt mijn ego dat ook anderen die straat hebben gekozen omdat we daar een sterke positie hebben ingenomen. Anderzijds houdt de concurrentie ons scherp en noopt ons dagelijks om keuzes te maken om ons steeds beter te gaan differentiëren en om uit te komen voor onze keuzes en om dit te delen.

Ik ben overtuigd dat we sterk genoeg zijn om het hoofd te bieden aan de vernieuwde concurrentie, dat we onze plaats meer dan ooit verdienen in het Leuvens straatbeeld en dat we de trouwheid van onze klanten zullen blijven verdienen.

De prikkels voor aankoop, mode, kwaliteit, vernieuwing, onderhandeling, afweging, overweging, humor, discussie, verandering, relaties, etalages, beurzen, reizen, vriendschap en vertrouwen, houden me scherp en zijn mijn bronnen van inspiratie.

 

Dankbaar

Ik wil hierbij afsluiten in het teken van dankbaarheid. Ik ben dankbaar aan jullie, trouwe klanten voor jullie trouw, voor de gezellige babbeltjes, de koffietjes, de interessante gesprekken, ja soms de vriendschappen, de soms kritische opmerkingen die ons beter hebben gemaakt.

 

 

Van harte welkom

Nathalie Bladt

bottom of page