top of page
Mr. Leight

Een samenwerking tussen vader en zoon Larry en Garrett Leight, Mr Leight, slaat een brug tussen meerdere generaties van design en vakmanschap om superieure hedendaagse brillen te leveren. Samen zijn ze toegewijd aan het creëren van ongewoon doordachte, mooie en originele ontwerpen die het klassieke en het nieuwe combineren en het spectrum van hun immense brillenkennis en expertise weerspiegelen.

Mr. Leight

Designed in California, with love

Annu

Annu maakt veelzijdige brillen met een eerlijk ontwerp en een innovatieve manier. Het merk gebruikt zeer duurzame materialen en geavanceerde technologie om brillen te maken die niet alleen stijlvol zijn, maar ook comfortabel om te dragen. Annu's collectie bevat zowel een optische bril als een zonnebril. Ze hebben een modulair ontwerp dat de gebruiker in staat stelt om te mix-en-matchen tussen verschillende componenten om de ideale combinatie te vinden.

Annu

Paper light, Durable and Modular

Eyevan

In 1972 begon EYEVAN met het concept; "“Eyewear for dressing as a fashion item" en in 1985 maakte het een sensationeel werelddebuut. EYEVAN product staat bekend om zijn tijdloze design en als we kijken naar de handgeschreven tekeningen of archieven van EYEVAN, zien we het echte vakmanschap en de creativiteit en het enthousiasme van het Japanse designteam van die tijd. Slechts een handvol ambachtslieden die in Sabae bijzonder bekwaam zijn, maken één voor één een bril door ongeveer 400 processen. Men kan zeggen dat ze meer op kunstwerken lijken dan op industriële producten.
 

Talrijke designbronnen getransformeerd tot brillen

Eyevan
Masunaga

Masunaga, een van de oudste brillenmerken ter wereld, produceert sinds 1905 haar monturen in Japan. Een Masunaga montuur bestaat uit ruim 200 handmatige handelingen met absolute garantie voor kwaliteit. De optische brillen van Masunaga zijn een goed voorbeeld van Japanse expertise. Masunaga heeft als enige bedrijf in Japan de volledige vervaardiging in eigen beheer: van grondstoffen tot productie en afwerking van de monturen. Hiermee wordt de kwaliteit tot in de kleinste details gewaarborgd. Vakmanschap, passie en kwaliteit staan bovenaan bij dit merk.

logo-masunaga.png

Japans vakmanschap

kamemannen

De naam "KameManNen" is afgeleid van een oud Japans spreekwoord, wat betekent "Schildpad (leeft) tienduizend jaar". De schildpad als bedrijfssymbool drukt de attributen uit die de maker voor het merk heeft gedefinieerd - bescheidenheid, een lange levensduur en tijdloosheid.

Hoewel de productiemethoden in de loop der jaren zijn veranderd, blijft KameMannen's passie voor vakmanschap nog steeds aanwezig, wat in elk stuk duidelijk te zien is. Al jaren loopt Kame Mannen voorop in de nieuwe materiaaltechnologie. De vakkundige combinatie van titanium frames en vergulde frames werd voor het eerst ontwikkeld door Kame ManNen in Japan.

kamemannen.png

Bescheidenheid, een lange levensduur en tijdloosheid.

Alf

Verre van excentriciteiten en trouw aan het verlangen naar tijdloosheid.

alf is het verhaal van twee broers die zich inzetten om met hun expertise en kennis van de optiek een onberispelijke kwaliteit te bieden: optimaal comfort en eenvoudige elegantie op elk moment.

De gebruikte materialen; Japans acetaat, anti-reflecterende fotochrome minerale lenzen, echt leer voor het koord en het etui, zorgen voor de duurzaamheid die dit delicate object in staat zal stellen u te volgen volgens de mode en de tijd.

Een rode draad van veeleisend vakmanschap

logo-1.png
Eque M

Een van de meest invloedrijke ontwerpers ter wereld, die ook oprichter is van Frency & Mercury,
heeft een nieuwe collectie gelanceerd onder een nieuw merk onder de eigen naam Eque.M.
"Gedurfd en onverschrokkenheid" is de kern van de onveranderlijke ethiek van het merk. De ontwerper, Eque. M, combineert deze overtuiging en superieure functionaliteit, om elke drager de brillenervaring van zijn leven te geven. In een tijdperk van gevarieerde identiteiten en een overvloed aan informatie, is het merk een een eenmalig bestaan dat een unieke kijk op stijl en luxe biedt

Gedurfd en onverschrokkenheid

EquiM logo.jpg
Linda Farrow

Wie beter dan opticiens kan een brillenmerk creëeren? Dat hebben Anne en Valentin tegen elkaar gezegd toen ze hun merk uit de grond stampten. Hun twee voornamen staan symbool voor een collectie die al het goede van de Franse levenslust en creativiteit uitstraalt. Het zijn brillen met genereuze vormen en volumes en pittige kleuren. Designstukken ontworpen voor wie zijn of haar goed humeur wil laten zien en geen angst heeft om gewoon zichzelf te zijn. Anne et Valentin verkiezen kwaliteit boven kwantiteit en hebben een doelpubliek van onvoorwaardelijke aficionado’s opgebouwd.

Linda-Farrow_logo.jpg

Innovatieve Luxe

oscar magnuson

Oscar Magnuson is een high-end, onafhankelijke
 brillen producent, opgericht in 2006. Het Zweedse merk valt op door zijn transparant kleurgebruik en de industriële ontwerpen met sierlijke en vloeiende lijnen. De eigenaar, Oscar Magnuson, is van opleiding een industrieel ontwerper met een nauwe verbondenheid met de kunstwereld. Door te werken met afwijkende maten en als een van de eersten te werken met dun acetaat (wat pas later massaal werd opgepikt door andere merken), is Oscar Magnuson een trendsetter in de brilmode.

Wearing art

oscarmagnuson-1.png
Anne&valentin

Wie beter dan opticiens kan een brillenmerk creëeren? Dat hebben Anne en Valentin tegen elkaar gezegd toen ze hun merk uit de grond stampten. Hun twee voornamen staan symbool voor een collectie die al het goede van de Franse levenslust en creativiteit uitstraalt. Het zijn brillen met genereuze vormen en volumes en pittige kleuren. Designstukken ontworpen voor wie zijn of haar goed humeur wil laten zien en geen angst heeft om gewoon zichzelf te zijn. Anne et Valentin verkiezen kwaliteit boven kwantiteit en hebben een doelpubliek van onvoorwaardelijke aficionado’s opgebouwd.

Anne&Valentin

Franse levenslust en vitaliteit

Mykita

De eerste uitvalsbasis van Mykita was een oude kinderopvang in hartje Berlijn. In het Duits wordt dat ook wel Kita genoemd. Meteen wordt duidelijk waar de inspiratie voor de merknaam vandaan komt. Het merk is die hippe Berlijnse roots altijd trouw gebleven en vervaardigt er nog al zijn brillen met de hand. Mykita is synoniem met intelligente technische oplossingen, zoals de schroefloze frames, en het creatief gebruik van moderne materialen. Geen wonder dat Mykita zijn naam verbindt aan talloze projecten, zoals een keten van designhotels, een samenwerking met modemerk Moncler of een collectie getekend door ontwerper Damir Doma. 

Geen kinderspel

Mykita
Garret Leight

Garret Leight California Optical, kortweg GLCO, bereikt ons recht uit het hippe Venice Beach, Californië. De oprichter Garret Leight, vormde rond zich een groep jonge, gepassioneerde designers, die met hem een unieke beleving uit de grond willen stampen. Voor hun onderdelen gingen ze op zoek naar de meest gespecialiseerde toeleveranciers. GLCO staat voor passie, tijdloos design, teamwork, tevreden klanten en respect voor de technologische evoluties.

garrett leight

Ongekend design

Oakley

Het merk Oakley staat voor onvoorwaardelijke efficiëntie. Dit merk streeft voortdurend naar vooruitgang en verbetering, wat de markt keer op keer revolutioneert. Het label, gericht op de eisen van de professionele sporter, inspireert vooral met zijn nieuwste productieprocessen, innovatieve technologieën en uitstekende functionaliteit. Oakley combineert de hoogste normen op het gebied van kwaliteit, pasvorm en duurzaamheid in één dynamisch geheel. De modellen zijn robuust en zijn bestand tegen alle vormen van stress, zelfs als het er turbulenter aan toe gaat. Het zeer sportieve design komt prachtig tot uiting in spannende kleurencombinaties en sensationeel strakke vormen.

OAKLEY-LOGO-768x467.jpg

Driven by ambition and united in obsession, meet the pros who are out to change their game.

Amaury

Van creaties tot collecties, Amaury Cagniard creëert een stijl die zijn handelsmerk is geworden: eigentijds en tijdloos, gedurfd en innovatief, Parijse, elegant en offbeat. Een stijl die altijd aan dezelfde criteria heeft voldaan: vraag naar kwaliteit op alle niveaus, puur en anti-"m'as-tu-vu" design, voorrang voor mooie materialen en "handgemaakte" afwerkingen.

collection-amaury-cagniard-lunettes-herv
Coming Soon

Het universum van een atypische en geïnspireerde schepper

bottom of page